Styling Hanna Moens voor bulthaup b.brussels

Zwart-wit versus zomers roze

fotografie Sam Gilbert

Zwart-wit versus zomers roze

fotografie Sam Gilbert

Om de zomer te vieren en de nieuwe bulthaup b.brussels showroom in de kijker te zetten, maakte styliste Hanna Moens twee speelse eetkamersettings: een strakke grafische look met zwart en wit en een kleurrijke styling in zomers roze.

Over Hanna

Hanna Moens is een 26-jarige Brusselse creative. Ze is vooral aan het werk als copywriter en journalist, maar zet ook haar eerste stappen als stylist en bloemist. Op Instagram bekoort ze meer dan 35.000 volgers met haar frisse en down-to-earth stijl.

Japans gedachtengoed

“Al van jongs af aan ben ik bezig met alles wat ‘mooi’ is en dat is uitgemond in een passie voor design en interieur. Die houding komt van thuis uit: mijn mama had ook altijd aandacht voor dingen die goed bij elkaar pasten, voor het grotere plaatje. Mijn ouders woonden vroeger een tijdje in Japan en ik denk dat ze veel van dat gedachtengoed mee naar huis gebracht hebben. Ook het idee dat zaken tijdloos, kwaliteitsvol en duurzaam moeten zijn hebben ze aan mij doorgeven. Hoewel ik ook wel een zwakke plek heb voor en goede dosis glitter of opvallende prints!”

Instagram

“Mijn passie voor design krijgt de ideale uitlaatklep via Instagram. Ik gebruik de app niet om selfies of vakantiefoto’s te delen, maar het is een plek waar ik inspiratie vind en deel. Ik heb het altijd fijn gevonden om ‘hoekjes’ of kleine stillevens te maken, alleen deel ik dat nu met meer mensen. Mijn stijl kun je misschien omschrijven als licht, simpel en strak maar vaak met een kleurrijke touch of opvallend detail. Instagram heeft wel geholpen om mensen te leren kennen. Het werkt een beetje als portfolio.”

Wat doet Hanna?

“Communicatie staat altijd centraal in mijn werk, of het nu een gewone tekst is of een fotoshoot. Hoe je iets zegt of overbrengt, dat is waar ik mij mee bezighoud. Ik werk ook af en toe samen met mijn vriend Sam. Hij is fotograaf, dus dat is de ideale combinatie. Samen gaan we op pad voor o.m. De Standaard magazine of doen we stylings en shoots.”

“Na mijn studies - een bachelor taal-en letterkunde Engels en Spaans en een master Culturele Studies - ben ik bij Baroness O. terecht gekomen. Die design blog groeide al snel uit tot een creatieve studio waar onder meer design, event planning, grafische vormgeving en set dressing door elkaar lopen. Superboeiend! Nu focus ik meer op eigen projecten, met nadruk op schrijven en styling."

Bloemen

“Sinds een aantal maanden ben ik ook als beginnend bloemist aan de slag. Eigenlijk is het meer een uit de hand gelopen hobby waarmee ik nu iets meer mensen bereik. Eén keer per maand kan je een boeket bestellen dat dan aan huis geleverd wordt. Daarnaast verzorg ik ook feesten en stylingopdrachten. Er zijn heel wat nieuwe jonge bloemisten opeens, en denk dat het te maken heeft met wat bloemen uitstralen: een natuurlijk product, zijn sowieso mooi, “betaalbare luxe”. Het ‘oude vrouwtjes’ imago van een boeket bloemen is helemaal weg. En Instagram is ook een handige manier om mensen te bereiken.”

Over bulthaup b.brussels

bulthaup b.brussels nam recent zijn intrek in een prachtig pand aan de Handelskaai 11 in hartje Brussel. Het gebouw met opvallende baksteengevel dateert van 1830 en diende als sociale zetel voor de Brusselse havendiensten. De totale oppervlakte van de showroom in loftstijl werd door het eigen team verbouwd en ingericht. De showroom toont niet alleen de bulthaup keuken-opstellingen, maar inspireert tot het creëren van een volledige leefruimte met bulthaup-componenten en de Carl Hansen meubelcollectie. De ‘aposteltafel’ waaraan twaalf gasten kunnen plaatsnemen, getuigt van de Bourgondische gastvrijheid van zaakvoerders Peter Wieland en Christine De Man. De showroom is een mooi vertrekpunt voor een wandeling naar de Vismarkt en de Dansaertbuurt om culinair en trendy Brussel te ontdekken.

Dank aan interieurdesignspecialist La Fabrika in Brussel voor het uitlenen van accessoires.
Accessoires: Hanna Moens en La Fabrika
Fotografie: Sam Gilbert

Artikel teilen
Info