Van Damme Team: familiebedrijf pur sang

Ontmoet Mieke, Katrien en Karel Van Damme

De familie Van Damme rond de tafel.

Ontmoet Mieke, Katrien en Karel Van Damme

Alle exclusieve bulthaup partners hebben hun eigen persoonlijkheid en insteek. Via blogposts en fimpjes kan je hen één voor één leren kennen. First up is het Van Damme team uit Gent en Sint-Denijs-Westrem. Bekijk de film en proef mee van hun wereld.

De groene tuin van de familie Van Damme.

Film credits: cnocspot, creative film & production company in Gent

Katrien Van Damme vertelt de geschiedenis van het Van Damme Team.

Het begon bij Jo en Annie

Katrien: “Het is ontstaan bij mijn ouders Jo en Annie, die samen een éénmanszaak gestart zijn en dan hebben Mieke, Karel en ik, drie van de vijf kinderen de zaak overgenomen.”

Mieke: “Eigenlijk is de toonzaal in Sint-Denijs-Westrem ook ons ouderlijk nest. We zijn hier allemaal geboren. Katrien woont hier, en is hier altijd blijven wonen boven de toonzaal. Intussen zijn mijn ouders weggegaan meer naar de buiten toe, hier niet veraf en ik woon zelf in de verbouwing achter de toonzaal. We blijven rond Sint-Denijs-Westrem hangen. Daarnaast hebben we ook de toonzaal in Gent, op de ring van Gent. We zijn daar begonnen om die visibiteit te hebben, zodat de mensen zeggen: Ah, daar zit bulthaup.”

Het Van Damme Team vergadert elke vrijdag samen.
Elk ontwerp wordt uitgeschetst en met de klant overlegd.
Het Van Damme Team vergadert elke vrijdag samen.
Elk ontwerp wordt uitgeschetst en met de klant overlegd.
Karel Van Damme vertelt dat elke klant uniek is.

Karel: “Elke keuken is anders, elke klant is anders en elk ontwerp is anders. We maken er echt veel werk van om van in het begin die opstellingen, die materialen uit te pluizen en soms zelfs gans het ontwerp om te keren. ’t Is niet een droge toonzaal met modellen en kleuren en geuren, het is een toonzaal met sferen.”

“Als je binnenkomt en het ruikt naar een versgebakken koekje, da’s toch wat anders dan dat je een toonzaal binnenkomt waar niet in gewerkt wordt, waar niet in gekookt wordt, waar niet in geleefd wordt.”

De Van Damme's eten elke week samen tijdens hun vergadering.
De showroom komt tot leven en er wordt gekookt.
De Van Damme's eten elke week samen tijdens hun vergadering.
De showroom komt tot leven en er wordt gekookt.
Mieke Van Damme aan het woord over de sfeer in de showroom.

Mieke: “Het is heel belangrijk om te luisteren naar de klanten. Wie zijn ze ze, hoe bewegen ze in hun huis, wie komt er over de vloer, wie mag er mee eten of niet? Dat is heel belangrijk om weten. Zo bouwen we ook het concept van de keuken op en moeten we er de sfeer inkrijgen die de klant echt nodig heeft."

"Het voordeel aan bulthaup is dat je de kwaliteit al mee hebt, daar moet je je al geen zorgen over maken. De lijn is heel nuchter, sober. Nu heeft bulthaup dat karakter, maar binnen 20 jaar zal bulthaup nog dat karakter hebben. Dat is het mooie, dat we met zo’n product kunnen werken. Dat zien we ook aan onze klanten, klanten van 30 jaar terug komen terug, voor een tweede huis of voor hun kinderen. Ze zeggen dan mijn keuken blijft nog steeds mooi en ik geniet er nog steeds van, terwijl die keuken 30 jaar oud is.”

Karel, Mieke en Katrien op wandel in hun geboortestreek.
Artikel teilen
Händler finden