De Kortrijkse stadswoning van Jan & Jeanne

De vintage koersfiets geniet een prominente plek in het huis

Jan De Bruycker is exclusieve bulthaup partner in Kortrijk en zijn vrouw Jeanne Van der Meulen in Brugge. Samen met hun drie kinderen Elise, Guillaume en Aude verhuisden ze een kleine 20 jaar geleden naar een rijhuis in Kortrijk, dat grondig verbouwd werd. Elke dag genieten ze van de vrijheid en het gemak om in het centrum te wonen.

Jeanne: "We zijn blij dat we destijds voor deze stadswoning kozen. Het is vrij compact, maar toch zit alles er op en er aan en hebben we een fijne tuin met zicht op veel groen. We zitten overal vlakbij en het was hier steeds een gezellig komen en gaan van speelkameraden van de kinderen."

Jan: "Deze woning is niet super groot, maar het is wel op mensenmaat."

Jan vertelt enthousiast over de keuze voor hun stadswoning
Ook Jeanne draagt de woonst na 2 decennia nog steeds in het hart

Binnen fietsen

"Het is een huis dat 'goed leeft'. Het is gebruiksvriendelijk, licht en luchtig. De kinderen fietsten hier letterlijk binnen", lacht Jeanne.

Buy less, buy better

Jan: "Nu en dan doe ik een interieurinrichting die iets verder gaat dan keukenontwerp alleen. Als ik een keuze maak voor een klant wat betreft meubelen, verlichting of afwerkingen, dan zal ik voor tijdloze en kwalitatieve producten gaan. Ik kies dingen waar geen datum opstaat en die in het verlengde van bulthaup liggen."

"Wat betreft kunst of vintage ga ik niet noodzakelijkerwijs op zoek naar één of andere grote naam. Ik val meestal voor authentieke gebruiksvoorwerpen of reisherinneringen. Het is ook fijn om te wachten op het juiste moment voor een aankoop van een uniek stuk. Als sinds mijn studententijd vind ik de zigzag stoel van Rietveld echt mooi en recent zag ik de kans om hem eindelijk aan te kopen."

Het paar draagt duurzaamheid en tijdloosheid hoog in het vaandel

Duurzaam en tijdloos

Jan: "Ik zoek in mijn werk naar een samenspel van elementen die de tand des tijds doorstaan, net zoals in onze eigen woning."

Er werd bewust gekozen voor zo min mogelijk deuren
De keuken werd door het koppel zelf samengesteld

Toekomstgericht

"We wilden geen woning die vol deuren zit. De leefruimte en de keuken lopen door in elkaar en zitten rond een centraal blok met een toilet en een lift."

Jan: "Onze oudste dochter Elise zit in een rolstoel, waardoor we bij het verbouwen extra aandacht spendeerden aan een opengewerkt interieur met ruime doorgangen. Nu onze kinderen hun eigen weg gaan, kunnen we plannen maken over hoe het huis verder zal evolueren. De lift die we initieel installeerden voor Elise, zal misschien ooit voor onszelf nog van pas komen. Dit is alleszins een gebruiksvriendelijk en toekomstgericht huis, waar we nog lang van kunnen genieten."

Open plan

Jeanne: "Het doorzicht van de voordeur tot in de tuin was een tof idee van de architect. Je kijkt in één lijn door de woning en krijgt het gevoel dat alles nabij is."

20 jaar bewezen dienst

"De keuken heeft drie kinderen doorstaan", lacht Jeanne, "dit is geen showkeuken, eerder ééntje die tegen een stootje kan."

Jeanne: "Dit werkblad in hoogwaardig laminaat van bulthaup is al 20 jaar intensief in gebruik, zonder dat het ooit hersteld moest worden. Met die ervaring op zak verkopen we het graag en vol vertrouwen aan onze klanten."

Keuken: bulthaup S25 (voorloper van het huidige b3-systeem) in hoogwaardig wit laminaat met aluminium en inox accenten ontworpen door Jan van k vorm en Jeanne van b vorm, exclusieve bulthauppartners in respectievelijk Kortrijk en Brugge

Fotografie: cafeine.be

 

Share Article
Newsletter