Leefkeuken krijgt hoofdrol in Antwerps herenhuis

Nieuwe habitat

De bulthaup b3 keuken in alpinewit en nis in berkenhout.

Nieuwe habitat

Een viertal jaar geleden stootten interieurarchitecte Sofie Winters en haar man Filip op een geschikt pand in Antwerpen om hun familieleven te starten. Ondertussen genieten ze met dochter Elle en zoontje Lou van het resultaat van de verbouwing die net afgerond werd.

Sofie: "Tijdens onze zoektocht naar een nieuwe habitat, die geruime tijd duurde, stonden enkele zaken voorop. We zochten een herenhuis met klassieke elementen en een goede bereikbaarheid, zowel naar de snelwegen als de binnenstad. Wat betreft het interieur zochten we naar een open keuken in verbinding met de leefruimte. Een kleine tuin of buitenruimte stond ook op het verlanglijstje."

Sofie, Filip en zoontje Lou aan de keukentafel.
Verse bloemen op de bulthaup b3 kastenwand.

Stadsleven

"Ik vind het wel heel fijn dat je hier buitenstapt en zonder een plan de stad in kan lopen om iets kan gaan doen. We hebben echt de keuze gemaakt om in de stad te wonen, ook al vergde dat een lange zoektocht."

Evenwicht tussen oud en nieuw

Sofie: "In de eerste plaats gingen we op zoek naar een woonst die reeds verbouwd was, of waar minimale ingrepen dienden te gebeuren. We botsten dan steeds op verbouwingen die niet naar onze smaak waren, maar waar je alsnog veel geld voor moest neertellen. Tot we deze woning tegenkwamen. Uiteindelijk waren hier toch serieuze verbouwingswerken nodig, maar het was een mooie combinatie van al onze wensen, dus we gingen ervoor."

"We hebben getracht om naar een evenwicht te zoeken, met respect voor bestaande elementen, maar ook voor een industriële look die we in de nieuwe achterbouw konden realiseren. Zo is achteraan overal strak, zwart aluminium raamwerk te vinden in combinatie met een betonnen gietvloer. Het oorspronkelijke gedeelte van de woning heeft houten raamelementen in Empire-stijl en de originele plankenvloer."

 

De commode en kunstwerken van de grootouders van het koppel.
De leefruimte met authentieke plankenvloer.

Familiestukken

Filip: "Na het overlijden van mijn grootvader vond ik in zijn huis een grote map terug met knappe lithos. Het was een gift uit de jaren '70 van de universiteit van Antwerpen, waar hij werkte. We integreren zo'n authentieke stukken graag in onze woning. Ook de grote eiken keukentafel en de commode van Knoll waren oorspronkelijk van onze grootouders."

Dochter Elle helpt graag mee in de keuken.
De bulthaup b3 keuken in laminaat alpinewit.

Stressvrije keuken

Sofie: "De materialen in onze bulthaup keuken - sterke, duurzame laminaat en aluminium plinten - zorgen voor een stress-vrij gebeuren. Kinderen kunnen zorgeloos met fietsjes rondrijden en de keuken is erg gebruiksvriendelijk. Onze dochter Elle helpt ook ontzettend graag mee. Het is dan fijn om weten dat je met goede materialen werkt die tegen een stootje kunnen."

"De nis in de keuken en de grote zitbank zijn uitgevoerd in 'BauBuche', gelamineerd berkenfineer in een geoliede afwerking. Onder het zitgedeelte zit veel opbergruimte voor onder meer speelgoed. Ik maakte het ontwerp en liet het uitvoeren door Levanto, een sociale onderneming hier in Antwerpen. Het is fijn om op die manier een bijdrage te kunnen leveren aan de opleiding van vakmensen."

Zicht op de keuken en de aanpalende patio.
Filip en dochter Elle aan de zwart geschilderde eiken keukentafel.
Zicht op de keuken en de aanpalende patio.
Filip en dochter Elle aan de zwart geschilderde eiken keukentafel.

Fan van het eerste uur

Sofie Winters studeerde interieurarchitectuur in Antwerpen en kon meteen na haar studies aan de slag bij bulthaup Ligna Recta voor een studentenjob. Toen korte tijd daarna de kans zich voordeed om er vast aan het werk te gaan, twijfelde ze niet.

Sofie: "Ik ben fan van het eerste uur en wordt nu al negen jaar ondergedompeld in de wereld die 'bulthaup' heet. Hoe meer details ik te weten kom, hoe heuglijker ik nieuwe projecten uitwerk met klanten - telkens op hun maat en 'goesting' gemaakt. Voor mij persoonlijk is de keuken als sociale ruimte een heel belangrijk iets. Dat is in onze nieuwe woning alvast een succes, zelfs onze vrienden komen graag koken voor ons - liever hier dan bij hen thuis!"

 

Keuken bulthaup b3 in alpinewit laminaat & aluminium plinten via bulthaup Ligna Recta, exclusieve bulthaup partner in Antwerpen

Ontwerp Sofie Winters

Foto's cafeine.be

Share Article
Find retailer