Triplet project verenigt familie onder één dak

Op een terrein in Oosterzele waar ooit een grote villa met een tennisveld stond, realiseerden twee zussen en hun respectievelijke families een bouwproject dat draait om toekomstgericht wonen. Wat lijkt op twee vrijstaande villa’s, is eigenlijk een verrassende samenstelling van verschillende woonunits met een gedeelde ondergrondse parking. Het project kwam tot stand in samenwerking met ABS Bouwteam. Wij brachten een bezoek aan de triplet woning van ouders Ann en Pascal en hun volwassen kinderen Lynn en Massimo.

Inspiratiewoning

Pascal: "Dit is de derde woning die we voor onszelf bouwen en we hebben er telkens een inspiratiewoning van gemaakt. Mijn echtgenote Ann en ik werken al 15 jaar voor ABS Bouwteam, daarvoor deed ik ervaring op bij andere bedrijven in de sector. Het is belangrijk voor potentiële klanten om vooraf een woning te kunnen bezoeken en wij houden ervan om onze ervaringen te delen. Onze dochter Lynn is ondertussen ook werkzaam voor ABS en is net zoals ik verantwoordelijk voor sales en projectontwikkeling."

ABS Bouwteam / Govaert&Vanhoutte architects

Pascal: “Voor het ontwerp van het project 'Light Falls' in Melle ging ABS Bouwteam in zee met Govaert&Vanhoutte architects, zo leerder ik Benny Govaert kennen. Light Falls is een project met 70 woonentiteiten waar het triplet verhaal - drie woonentiteiten binnen één villa - voor het eerst geïntroduceerd, vergund, gebouwd en vlot verkocht werd. Dat zette me aan het denken: Kunnen we dat niet voor ons eigen gezin doen?”

Pascal: "Benny maakte het ontwerp voor de architecturale schil. Voor het uittekenen van de binneninrichting stonden we zelf in en konden we putten uit onze jarenlange, eigen ervaring. Wat betreft de bouwtechnische aspecten, de coördinatie van de werken en de werfopvolging, nam ABS Bouwteam het project volledig in handen.”

Eén villa, drie aparte woonentiteiten

Pascal: “Onze kinderen hebben op het gelijkvloers elk hun eigen, identieke loft van 90 m2, met slaapkamer en apart bureel. Het ganse concept is zo opgevat dat er slechts één invulmuur verwijderd moet worden om deze twee units samen te voegen tot een ruime loft met vier slaapkamers en twee badkamers, indien dat op termijn nodig zou blijken. Tussen de twee keukeneilanden zit een spatie van exact 60 cm. Als de muur ooit verdwijnt en ze samengevoegd worden, dan past er net één extra keukenunit tussen om een mooie verbinding te maken."

Pascal: "Ann en ik wonen op de twee bovenste verdiepingen met een totale oppervlakte van 220 m2. De verdiepinghoge ramen, omringd door terrassen met luifels geven het geheel een licht en luchtig gevoel. Het volledige bouwvolume heeft ongeveer 300 m2 aan glaspartijen. Dan moet je de ruimte echt kunnen koelen. De vloerverwarming met geothermische warmtepomp zorgt ervoor dat er naast een aangename verwarming ook in de zomer voor koeling gezorgd kan worden."

"Misschien grappig, maar binnen die open architectuur is toch één van m'n favoriete plekken de buitendouche, een kleine en intieme ruimte."

bulthaup op aanraden van vrienden

Ann: "De keukens zijn ontworpen in samenwerking met Karel van Damme van bulthaup in Gent. We kennen bulthaup al heel lang, via vrienden die zeer tevreden klanten zijn. We hebben al een aantal keer gebouwd en ondanks de aanbevelingen van die vrienden gingen we telkens voor een maatkeuken. Deze keer heb ik naar hen geluisterd en hebben we voor bulthaup gekozen", lacht Ann, "ik droomde er al lang genoeg van. Ik hou van degelijk materiaal en het is tegelijkertijd mooi."

Pascal: "Het is fijn om met een familiebedrijf zoals het Van Damme team te werken. We appreciëren het persoonlijk contact en het feit dat ze niet veraf zitten. Met ABS Bouwteam zoeken we loyale partners die met ons meedenken en oplossingen zoeken voor onze klanten die gaan voor 'ABSoluut' architectuur.

De loft van Ann en Pascal heeft een bulthaup b3 keuken met inox werkvlak en kasten in wit laminaat. De appartementen van Lynn en Massimo hebben b1 keukens in wit laminaat.

Tous ensemble

Lynn: "Sinds september 2017 wonen we hier. Onze vrienden vonden het wel gek, zo dicht bij je ouders wonen, maar voor mijn broer Massimo en mij was het de logica zelve. Ik vrees dat we het altijd te goed gehad hebben bij hen. Het zal wel aan onze karakters liggen, maar het werkt en iedereen heeft z'n privacy. Soms krijg ik 's avonds wel eens bezoekje van m'n vader, als hij op zoek is naar iets zoets, maar dit ene nadeel weegt niet op tegen de vele voordelen", lacht Lynn. "Ondertussen werd dit project al door tientallen klanten, architecten en prospecten bezocht als kijkwoning en het is tof om de vele fijne reacties te horen. We hopen nog vele klanten te inspireren."

 

Algemene aanneming: ABS Bouwteam
Architect: Govaert&Vanhoutte architects
Keukens: bulthaup - van Damme Team Gent
Foto's: Thomas De Bruyne - cafeine.be

Share Article
Find retailer
Info