The Jane Table x bulthaup ligna recta

The Jane Table x bulthaup ligna recta

foto's Piet-Albert Goethals

The Jane Table x bulthaup ligna recta

foto's Piet-Albert Goethals

The Jane Table is idee van chef Nick Bril dat draait om private dining voor kleine groepen in een industrieel pand op de PAKT-site, gelegen naast restaurant The Jane in het Antwerpse Groen Kwartier.

Nick Bril, headchef en mede-eigenaar van restaurant The Jane: “In the Jane brengen we topgastronomie, telkens voor een volledige bezetting van het restaurant en de bar. Hier verloopt alles gesynchroniseerd en afgemeten. The Jane Table is kleinschaliger, er is tijd voor direct contact met een klein gezelschap. Hier staat een intieme, huiselijke sfeer centraal en kan ik dicht bij de gasten zijn.”

Locatie

The Jane Table zit op de vierde verdieping van een prachtig gerenoveerd pand op de PAKT site in Antwerpen. Deze nieuwe hotspot verenigt spelers uit de wereld van creativiteit, innovatie en gastronomie in een zevental gerenoveerde industriële panden. Je waant je op een dak in Brooklyn als je via het kantoor van Nick Bril binnenstapt in de tasting room met een lange eettafel voor 12 personen. Aanpalend zit de vrijstaande keuken en het terras dat leidt naar een gigantische daktuin.

bulthaup ligna recta Antwerpen

Het keukenontwerp kwam tot stand in samenwerking met Charly Doise van bulthaup ligna recta in Antwerpen. bulthaup draagt de sfeer van samenkomen rond de tafel hoog in het vaandel. Een gepersonaliseerde, vrijstaande werkbank uit de b2 reeks van bulthaup werd gecombineerd met een kolomkastenwand in laminaat ‘plantin’ uit de b3 reeks. 

Werkplaatsgevoel

De vrijstaande bulthaup b2 keuken roept een werkplaatsgevoel op. Nick Bril ziet zijn keuken in The Jane Table als een plaats om dichter bij zijn klanten te komen, maar ook als een labo waar hij nieuwe dingen kan testen en introduceren. De b2 werkbank sluit qua concept mooi aan bij dit opzet.

Naast bulthaup stapt Electrolux mee als hoofdpartner in het project met Electrolux Grand Cuisine: een professionele high-end lijn met een designafwerking. Ook het Belgische verlichtingsmerk Dark, RR Interieur uit Knokke, het Deense designmerk Muubs en de Belgische designer-maker Arno Declercq en Natural Tableware, ondersteunden op het vlak van meubilair en styling. Voor Nick Bril neemt de juiste muzikale invulling een prominente plaats in, de totaalervaring is compleet met de dj booth en ondersteuning van Pioneer DJ.

The Jane Table kan voor zowel privé als professionele aangelegenheden geboekt worden via nadja@thejaneantwerp.com.

Adres The Jane Table: PAKT, Regine Beerplein 1, 2018 Antwerpen

 

Foto's: Piet-Albert Goethals

Share Article
Find retailer