Tijdloze elegantie in hartje Elsene

Architect Stephane Bousse van het Brusselse bureau HBLN sloeg de handen in elkaar met interieurarchitect Benoit Riche voor de renovatie en uitbreiding van een herenhuis in hartje Elsene. Wat startte als een investering, werd gaandeweg een persoonlijk project van de opdrachtgevers. Zowel het ouderlijk paar als één van hun zonen namen hun intrek in de twee triplex appartementen van het gebouw.

Op ruimtelijk vlak vloeien de leefruimtes in elkaar over. De kamers zijn opengewerkt en verbonden via open trappen en mezzanines. De bewoners worden als het ware meegenomen op een architecturale wandeling doorheen hun appartement. De keuze voor hoogwaardige materialen met uitgesproken aardse kleuren, geeft de verschillende units een eigen karakter. Het prachtige uitzicht over Brussel is de kers op de taart van dit project.

Totaalrenovatie

Een bestaand herenhuis werd uitgebreid met 3 niveaus en opgesplitst in drie wooneenheden: een gelijkvloers triplex appartement, een duplex en een triplex penthouse.

Perfect samenspel

Bij aanvang van de interieurinrichting stonden zowel bulthaup keukens als glazen kastdeuren en schuifwanden van Rimadesio bovenaan op het verlanglijstje van de klant. Beide merken werden gekozen omwille van hun subtiel design dat uitblinkt op het vlak van hoogwaardige materialen en verfijnde detaillering. Interieurarchitect Benoit Riche combineerde de keukens in aluminium en de glazen oppervlakken en spiegelwanden met zachte materialen zoals notelaar, luxueuze tapijten en tactiel textiel.

Bureau

Het bureau op de gelijkvloerse verdieping van de triplex is direct toegankelijk via de gezamenlijke inkomhal, handig voor vergaderingen.

Uiterst gedetailleerd

De kitchenette bij het bureau werd tot in de kleinste hoekjes uitgetekend en uitgevoerd met het bulthaup b3 systeem in aluminium 'zandbeige'.

Triplex appartement

Het triplex appartement dat de drie onderste verdiepingen beslaat, voelt ruim en luxueus aan. Aardse tonen en tactiele materialen zorgen voor een warm geheel.

Spel van kleurtinten

Interieurarchitect Benoit Riche: "De keukenkasten in aluminium zijn niet kil maar net warm en heel levendig. Doorheen het verloop van de dag worden er door de natuurlijke lichtinval nuances gelegd van zandkleur tot goud en grijs."

Penthouse living

Het triplex appartement gelegen op de bovenste verdiepingen is contrastrijker in vergelijking met de vertrekken op het gelijkvloers. Het abstracte kunstwerk van de Franse artieste Léopoldine Roux werd op maat gemaakt en sluit perfect aan bij het uitgesproken palet van kleuren en materialen.

Direct contact

De keuken van de penthouse staat in direct contact met de eetkamer en de leefruimte. Lievelingsplekje van de klant? Heerlijk wegdromen bij een koffie aan het keukeneiland, met een royaal uitzicht op Brussel dankzij het grote raam.

Team

Interieurarchitect Benoit Riche van het Brusselse bureau HBLN architects, realiseerde samen met Virginie Rémy van bulthaup Structure Plus de verschillende keukens in het complex.

architectuur: HBLN Architects
interieur: Benoît Riche - HBLN Architects

bulthaup b3 keukens in aluminium zandbeige & aluminium grijs van Structure Plus, exclusieve bulthaup partner in Ukkel

fotografie: Thomas De Bruyne - cafeine.be

Share Article
Info
Find retailer